Eurostat: Anul trecut, 54% dintre locuitorii UE între 16 și 74 de ani aveau cel puțin competențe digitale de bază; în România, ponderea este de 28%
Numărul 13, 6-12 apr. 2022 » Conectarea la era digitală
54% dintre locuitorii Uniunii Europene cu vârsta între 16 și 74 de ani aveau în 2021 cel puțin competențe digitale de bază, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres. Potrivit aceleiași surse, în România, doar 28% dintre persoanele cu vârsta între 16 și 74 de ani aveau cel puțin competențe digitale de bază. În timp ce în Finlanda și Țările de Jos sunt pe primele locuri în UE, în condițiile în care 79% din persoanele cu vârsta între 16 și 74 de ani din cele două state aveau cel puțin competențe digitale de bază, la polul opus sunt Polonia (43%), Bulgaria (31%) și România (28%).
În luna martie a anului trecut, Comisia Europeană și-a prezentat viziunea și perspectivele pentru transformarea digitală a Europei până în 2030. Comisia a propus o „busolă pentru dimensiunea digitală” a UE, care se articulează în jurul a patru puncte cardinale: competențe, infrastructuri digitale sigure și durabile, transformarea digitală a întreprinderilor și digitalizarea serviciilor publice. În ceea ce privește competențele, „busola pentru dimensiunea digitală” prevede că minimum 80% din populație să dețină cel puțin competențe digitale de bază în 2030.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național