Eurostat: Bulgaria, Spania și România, cele mai mici rate ale locurilor de muncă vacante din UE, în T2
Numărul 37, 21-27 sep. 2022 » Breviar statistic
Rata locurilor de muncă vacante din Uniunea Europeană s-a situat la 3%, în trimestrul doi (T2) din 2022, în creștere de la 2,9% în precedentele trei luni, și 2,2% în perioada similară din 2021, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. În perioada aprilie - iunie 2022, statele membre cu cele mai scăzute rate ale locurilor de muncă vacante erau Bulgaria, Spania și România (toate cu 0,9%) și Slovacia (1%), în timp ce statele membre cu cele mai ridicate rate ale locurilor de muncă vacante au fost Țările de Jos (5,1%), Belgia (5%), Cehia (4,9%) și Austria (4,8%).
În zona euro, rata locurilor de muncă vacante a fost de 3,2%, în trimestrul doi din 2022, în creștere de la 3,1%, cât era în precedentele trei luni, respectiv de 2,3% în perioada similară din anul anterior. Comparativ cu trimestrul patru din 2019, înainte de pandemie, rata locurilor de muncă vacante a crescut cu un punct procentual (pp) în zona euro și cu 0,9 pp în Uniunea Europeană (UE).
De asemenea, față de situația din trimestrul doi 2021, rata locurilor de muncă vacante a rămas stabilă în Cehia, Croația și Polonia și a crescut în 24 de state membre ale UE, cel mai semnificativ avans fiind în Germania (1,6 pp), Austria (1,4 pp) și Țările de Jos (1,3 pp). Pe sectoare de activitate, în România, rata locurilor de muncă vacante era, în al doilea trimestru al anului, de 0,9% în industrie și construcții și de 0,8% în servicii.
La nivelul Uniunii Europene, rata locurilor de muncă vacante era de 2,8% în industrie și construcții, respectiv de 3,5% în servicii.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Brâncuși sub semnul omagierii unei opere inestimabile
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc