Eurostat: Călătoriile cu mașina au dominat deplasările în interiorul UE, în 2018
Numărul 37-38, 22 sept.-5 oct. 2020 » Lumea în care trăim
Mașina a reprezentat, în 2018, principalul mijloc de transport intern în toate statele membre ale Uniunii Europene, față de călătoriile cu trenul, autocarul sau autobuzul, arată datele prezentate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. Astfel, în 2018, călătoriile cu mașina au reprezentat 82,9% din kilometrii parcurși de pasageri în UE, comparativ cu 9,3%, în cazul autocarelor, autobuzelor și troleibuzelor, și 7,9%, pentru trenuri.
În rândul statelor membre ale UE, cel mai ridicat procentaj de kilometri parcurși de pasageri cu mașina s-a înregistrat în Lituania (90,4%), urmată de Portugalia (88,4%), Slovenia (86,4%), în România ponderea fiind de 80,3%.
De asemenea, cel mai ridicat procentaj de kilometri parcurși de pasageri cu trenul s-a înregistrat în Austria (12,9%), urmată de Olanda (11,2%), Franța (10,3%) și Cehia (9,6%), în România ponderea fiind de 4,3%. Cu privire la deplasările cu autocare, autobuze și troleibuze, cel mai ridicat procentaj de kilometri parcurși de pasageri a fost în Ungaria (20,8%), urmată de Cipru (18,9%) și Malta (17,5%). În România, ponderea a fost de 15,4%.
Totuși, datele din 2020 ar putea arăta diferit, ca rezultat al măsurilor de izolare și al restricțiilor de călătorie impuse de statele membre UE pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19, precum și al schimbării preferințelor personale, în urma pandemiei, apreciază Eurostat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național