Eurostat: Deficitul de pe piața forței de muncă din UE a ajuns la 14,5% din forța de muncă extinsă, în T2
Numărul 41, 3-9 nov. 2021 » Lumea în care trăim
În UE, cererea nesatisfăcută de locuri de muncă, deficitul de pe piața forței de muncă, s-a situat la 14,5% din forța de muncă extinsă (persoanele cu vârsta între 15 și 74 de ani) în trimestrul doi din 2021, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. În rândul statelor membre ale UE, cele mai ridicate niveluri ale deficitului de pe piața forței de muncă au fost în Spania (25,1% din forța de muncă extinsă), Italia (23,6%) și Grecia (23,2%), iar cele mai scăzute în Cehia (4,6%), Malta (5,8%), Polonia (6,2%), Ungaria (7,4), Germania (8,1%), Slovacia (9,1%), Slovenia (9,4%) și România (9,6%).
Șomajul a fost cea mai semnificativă componentă a deficitului de pe piața forței de muncă în trimestrul doi din 2021 în toate statele membre ale UE, cu excepția Italiei și Olandei.
În Italia, persoanele care sunt disponibile pentru a munci, dar care nu caută un loc de muncă au reprezentat 11,5% din forța de muncă extinsă și au avut cea mai mare contribuție la deficitul de pe piața forței de muncă a țării. în Olanda, angajații part-time care doresc să lucreze mai mult (6% din forța de muncă extinsă) au avut cea mai mare contribuție la deficitul de pe piața forței de muncă a țării.
O componentă majoră a deficitului de pe piața forței de muncă este șomajul. În trimestrul doi din 2021, șomerii au reprezentat aproape jumătate din deficitul de pe piața forței de muncă din UE (7% din forța de muncă extinsă). Celelalte grupuri reunite în cadrul conceptului deficitului de pe piața forței de muncă au fost: persoanele care sunt disponibile pentru a munci, dar care nu caută un loc de muncă (3,8% din forța de muncă extinsă), angajații part-time care doresc să lucreze mai mult (2,9% din forța de muncă extinsă) și persoanele care caută un loc de muncă, dar care nu sunt disponibile imediat (0,8% din forța de muncă extinsă).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice