Eurostat: În 2019, 44% dintre cetățenii UE și-au limitat activitățile private pe internet
Numărul 2, 21-27 ian. 2019 » Lumea în care trăim
În 2019, 44% dintre cetățenii UE cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au afirmat că și-au limitat activitățile private pe internet din cauza îngrijorărilor în ceea ce privește securitatea, arată datele Oficiului European pentru Statistică (Eurostat), citate de Mediafax. Cea mai evitată activitate de pe internet a cetățenilor, pe fondul îngrijorărilor legate de securitate, a fost furnizarea de informații personale pe rețelele de socializare (25% din populație). Astfel, unu din patru cetățeni ai UE evită să dea informații personale în social media.
Potrivit datelor Eurostat, motivele de securitate au împiedicat 19% dintre cetățeni să folosească o rețea WiFi publică, iar pe 17% dintre ei – să descarce aplicații, muzică sau servicii software. Totodată, 16% dintre aceștia au raportat că au evitat cumpărăturile online din aceeași cauză care ține de siguranță, în timp ce 13% nu au folosit un serviciu de internet banking.
Administrațiile publice și serviciile de relații cu clienții au fost mai puțin afectate (8%) de problemele legate de securitate.
În același timp, 1% din populația UE (2% dintre cei care au folosit internetul în ultimele 12 luni) a suferit pierderi financiare din cauza furtului de identitate, mesaje frauduloase sau redirecționări către site-uri web false (13%). Anul trecut, 34% dintre cetățenii UE au raportat că au întâmpinat probleme legate de securitate prin utilizarea internetului în scop privat. 26% din populația UE a raportat că a primit mesaje frauduloase, prin care se încerca obținerea de informații personale, precum numele de utilizator și parola.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice