Eurostat: Numărul falimentelor în UE, la cel mai ridicat nivel din 2015
Numărul 7, 22-28 feb. 2023 » Lumea în care trăim
Numărul de declarații de faliment în rândul afacerilor din UE a crescut substanțial în trimestrul patru din 2022 (26,8% față de precedentele trei luni) și a ajuns la cel mai ridicat nivel de când se colectează aceste date, anul 2015, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. Numărul de declarații de faliment a crescut în toate cele patru trimestre ale anului trecut. În privința înregistrărilor de noi companii, datele Eurostat indică o scădere cu 0,2% în trimestrul patru din 2022, comparativ cu precedentele trei luni. În mod general, în toate cele patru trimestre ale anului trecut, nivelul înregistrărilor de afaceri a fost mai ridicat decât înaintea pandemiei (perioada 2015-2019).
În funcție de domeniul de activitate, în toate sectoarele s-au înregistrat creșteri ale numărului de falimente în trimestrul patru din 2022, față de precedentele trei luni. Activitățile cu cele mai semnificative creșteri ale numărului de falimente au fost: transport și depozitare (72,2%), servicii de cazare și alimentație publică (39,4%), educație, sănătate și activități sociale (29,5%).
Comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei - trimestrul patru din 2019 - numărul de declarații de faliment în UE a fost mai ridicat în majoritatea sectoarelor economiei, în ultimele trei luni din 2022.
Cea mai semnificativă creștere a numărului de falimente, comparativ cu trimestrul patru din 2019, a fost în sectorul serviciilor de cazare și alimentație publică (97,7%), transport și depozitare (85,7%).
Numărul de declarații de faliment în trimestrul patru din 2022, comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei (trimestrul patru din 2019) a fost mai redus în doar trei sectoare ale economiei: industrie (-17,6%), construcții (-9,2%) informare și comunicare (-4%).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile