Eurostat: Numărul orelor lucrate în UE a crescut cu 3% în trimestrul al doilea
Telex » Știri 16 noiembrie 2021
În trimestrul doi din 2021, angajații din Uniunea Europeană cu vârsta între 20 și 64 de ani au lucrat în total cu 3% mai multe ore la locul lor de muncă principal, comparativ cu precedentele trei luni, fiind înregistrate creșteri în toatele statele membre ale UE, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. Cea mai mare creștere a volumului de ore lucrate a fost în Grecia (18%), România înregistrând un avans de 2,3%. În contrast, angajații din șase state membre au lucrat mai puține ore la locul lor de muncă principal în trimestrul doi din 2021, iar scăderea a variat de la 0,2% în Luxemburg la 3,6% în Belgia.
La nivelul UE, numărul total de ore lucrate de femei a urcat ușor mai mult (3,3%) decât numărul total de ore lucrate de bărbați (2,7%). Creșterea mai ridicată a numărului de ore lucrate de femei comparativ cu bărbații a fost reflectată în toate statele membre ale UE. Unele țări au avut diferențe mai pronunțate, de exemplu în Grecia, unde numărul total de ore lucrate de femei la locul de muncă principal a urcat cu 23,9%, în timp ce în cazul bărbaților creșterea a fost de 14,5%.
Direcția schimbării nivelului orelor lucrate la locul de muncă principal a fost aceeași pentru bărbați și femei în majoritatea statelor membre ale UE, fiind înregistrate atât creșteri, cât și scăderi. Singurele excepții au fost Slovenia (unde numărul total de ore lucrate de femei a scăzut cu 0,1%, în contrast cu o creștere de 2% a numărului total de ore lucrate de bărbați), Luxemburg (femei: avans de 0,7%, bărbați: scădere de 0,8%) și Bulgaria (femei: avans de 0,4%, bărbați: scădere de 2,7%).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara