Eurostat: Rata șomajului în UE a continuat să scadă în septembrie, până la 6,7%
Numărul 42, 10-16 nov. 2021 » Breviar statistic
Rata șomajului în Uniunea Europeană și-a continuat tendința de scădere în luna septembrie, ajungând la 6,7% din populația activă, față de 6,9% în luna august și un nivel de 7,7% în luna septembrie a anului trecut, potrivit cifrelor publicate miercuri de Eurostat, informează AFP, preluată de Agerpres. Rata șomajului în zona euro a urmat o tendință similară de scădere, de la 7,5% în luna august până la 7,4% în luna septembrie, față de un nivel de 8,6% în luna septembrie a anului trecut. Redeschiderea economiei în primăvară, după restricțiile sanitare legate de pandemia de Covid-19, a continuat să stimuleze piața muncii. Eurostat estimează că 14,32 milioane de persoane erau în șomaj în UE în septembrie, dintre care 12,07 milioane în țările care fac parte din zona euro.
Tinerii sunt cei mai afectați de lipsa locurilor de muncă. Potrivit Eurostat, în luna septembrie 2021 rata șomajului în rândul celor cu vârsta de până la 25 de ani era de 15,9% în UE și de 16% în zona euro, în ușoară scădere față de luna august. Comparativ cu situația din luna septembrie a anului trecut, rata șomajului în rândul tinerilor a scăzut cu două puncte procentuale în ambele cazuri.
Statele membre cu cele mai reduse rate ale șomajului sunt Cehia (2,6%), Olanda (3,1%) și Malta (3,2%). Pe de altă parte, Spania (14,6%) și Grecia (13,3%) au cele mai ridicate rate ale șomajului din UE.
Cu o rată a șomajului de 5% în luna septembrie, în scădere față de 5,2% în luna august, România se situează printre statele membre cu cea mai scăzută rată a șomajului din UE.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice