Eurostat: România a înregistrat cea mai mare creștere din UE în domeniul construcțiilor
Telex » Știri 20 august 2019
România a înregistrat o creştere de 23,3% în domeniul construcţiilor, în iunie 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Valoarea este cea mai mare dintre procentele ţărilor Uniunii Europene, arată un studiu Eurostat, citat de MEDIAFAX.
În domeniul construcţiilor, producţia ajustată sezonier a rămas neschimbată în mai faţă de iunie 2019 în zona euro, dar a scăzut cu 0,3% în ţările membre UE. În iunie 2019, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, lucrările de construcții au crescut cu 1% în zona euro și cu 0,6% în UE28.
În zona euro, în iunie 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, construcția clădirilor a crescut cu 1,5% și cea civilă cu 0,8%. În ţările membre ale Uniunii Europene, construcțiile civile au crescut cu 1,4%, iar construcțiile de clădiri au înregistrat un avans de 0,5%, în iunie 2019, faţă aceeaşi lună a anului trecut.
Cele mai mari creșteri ale producției în construcții au fost observate în România (+ 23,3%), Ungaria (+ 20,2%) și Slovenia (+ 5,5%). Scăderile au fost înregistrate în Slovacia (-2,1%), Regatul Unit (-2,0%), Suedia (-0,9%) și Belgia (-0,3%).
În zona euro, în iunie 2019, comparativ cu mai 2019, construcțiile civile au crescut cu 0,3% în timp ce construcţiile de clădiri au scăzut cu 0,5%. În statele Uniunii Europene, în iunie faţă de mai 2019, construcțiile civile au scăzut cu 0,5%, iar construcțiile de clădiri cu 0,2%.
În iunie faţă de mai, cele mai mari scăderi ale producției în construcții au fost înregistrate în Slovenia (-6,7%), România (-2,8%) și Portugalia (-1,4%). Pe de altă parte, cele mai mari creșteri au fost observate în Ungaria (+ 1,7%), Franța (+ 1,2%) și Cehia (+ 1%).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice