Eurostat: România, printre statele UE cu o pondere redusă a dificultăților de locuire în rândul celor expuși riscului de sărăcie
Telex » Știri 14 octombrie 2024
Anul trecut, în Uniunea Europeană aproximativ 4,9% dintre persoanele cu vârsta de 16 ani sau mai mult au raportat că se confruntă cu dificultăți pe parcursul duratei de viață (situația în care o persoană nu are propriul loc și a fost forțată să stea într-un spațiu de cazare temporară), conform datelor publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. Ponderea este semnificativ mai mare la persoanele expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială (8,5%). Pe de altă parte, doar 3,9% dintre persoanele care nu sunt expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială au raportat că se confruntă cu dificultăți pe parcursul duratei de viață.
Statele membre ale UE cu cele mai ridicate ponderi ale dificultăților de locuire în rândul celor expuși riscului de sărăcie sau excluziune socială erau Danemarca (18,4%), Finlanda (17,5%) și Franța (17,1%). În contrast, cele mai scăzute ponderi erau observate în Polonia (1,9%), Italia (2%), Ungaria (2,1%) și România (2,5%).
La nivelul UE, persoanele din grupele de vârstă 16-29 de ani și 30-54 ani au raportat cele mai ridicate ponderi ale dificultăților de închiriere, 14,8% și, respectiv, 14,7%, în timp ce ponderea scade la 12,8% pentru persoanele din grupele de vârstă 55-64 ani, și la 6,7% pentru persoanele cu vârsta de 65 ani sau mai mult.
Când se analizează datele privind persoanele expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială, dificultățile de închiriere sunt mai ridicate la persoanele din grupele de vârstă 30-54 ani (27,7%), urmate de persoanele din grupele de vârstă 55-64 de ani (24%) și cei între 16 și 20 de ani (22,1%). În rândul persoanelor cu vârsta de 65 ani sau mai mult, 12,9% din cei expuși riscului de sărăcie sau excluziune socială au raportat dificultăți de închiriere, cea mai redusă pondere.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile