Eurostat: România, printre țările UE cu cea mai mare creștere a vânzărilor cu amănuntul, în mai
Telex » Știri 7 iulie 2021
Volumul comerțului cu amănuntul în Uniunea Europeană a urcat cu 9,2%, în timp ce în zona euro avansul a fost de 9%, în mai, comparativ cu perioada similară din 2020, România fiind printre statele membre ale UE cu cele mai importante creșteri, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. În rândul statelor membre ale UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creștere anuală a volumului comerțului cu amănuntul în luna mai s-a înregistrat în Bulgaria (23,9%), urmată de Irlanda (22,4%), Malta (22%), Lituania (18,6%) și România (18,3%), singurul declin fiind în Germania (minus 0,9%).
Eurostat precizează că vânzările cu amănuntul în UE au fost influențate de faptul că vânzările de combustibili au urcat cu 25%, cele de produse non-alimentare cu 15%, în timp ce la alimente, băuturi și tutun acestea au crescut cu 0,3%.
Volumul comerțului cu amănuntul în Uniunea Europeană și în zona euro a crescut cu 4,6% în mai, comparativ cu luna precedentă, după ce în aprilie s-a înregistrat un declin de 3,6% în UE și de 3,9% în zona euro.
În luna mai, vânzările cu amănuntul în UE au fost influențate de faptul că vânzările de combustibili au urcat cu 6,8%, cele de produse non-alimentare cu 8,5%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și tutun au scăzut cu 0,3%.
În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creștere lunară a volumului comerțului cu amănuntul în mai s-a înregistrat în Franța (9,9%), urmată de Olanda (9,3%) și Estonia (8,1%), singurele scăderi fiind în Letonia (minus 3,9%), Finlanda (minus 3,3%) și Luxemburg (minus 0,7%). România a înregistrat în mai o creștere lunară de 2,4% a vânzărilor cu amănuntul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru