Eurostat: Românii, printre cetățenii UE care folosesc intens rețelele de socializare
Telex » Știri 2 iulie 2019
În statele membre ale Uniunii Europene, 56% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 de ani au folosit anul trecut reţelele de socializare, cele mai ridicate procentaje fiind în Danemarca, Belgia, Suedia, Marea Britanie, Cipru, Malta, Finlanda, Olanda, Ungaria, Luxemburg, Estonia, România şi Letonia, arată datele prezentate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. Folosirea reţelelor de socializare a crescut semnificativ de la începutul colectării datelor (38% în 2011). Participarea la reţelele sociale include crearea unui profil de utilizator, postarea de mesaje sau alte contribuţii la reţelele de socializare.
În rândul statelor membre UE, cele mai ridicate procentaje ale cetăţenilor care foloseau anul trecut reţele de socializare se înregistrau în Danemarca (79%), Belgia (73%), Suedia şi Marea Britanie (ambele cu 70%), Cipru şi Malta (ambele cu 69%), Finlanda (67%), Olanda (66%), Ungaria (65%), Franţa (42%), Italia (46%) şi Slovenia (49%).
În rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani, aproape nouă din zece au folosit anul trecut reţelele de socializare (88%). Acest procentaj varia de la 97% în Cehia, Danemarca şi Croaţia, 96% în Estonia şi Grecia, 95% în Cipru şi Portugalia, 94% în Belgia, Lituania, Ungaria şi Malta, 93% în Letonia, Slovacia, Finlanda şi Marea Britanie, 92% în Austria, 91% în Olanda şi Polonia, 90% în Irlanda şi Suedia, 89% în România, Spania şi Slovenia, la 79% în Italia şi 77% în Franţa.
În rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 65 şi 74 de ani, aproape o cincime (19%) au folosit anul trecut reţelele de socializare. Acest procentaj varia de la 8% în Bulgaria, 9% în Grecia, 10% în Polonia, 11% în Croaţia, 12% în Slovacia, 13% în Franţa şi Italia, 14% în Austria şi Slovenia, 15% în Irlanda, 16% în România, la 46% în Danemarca.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice