Executivul a modificat HG privind starea de alertă. Au fost stabilite regulile care trebuie respectate în campania electorală
Telex » Știri 28 august 2020
Guvernul a adoptat HG nr. 713/2020 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la HG nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Actul normativ stabileşte regulile de protecție sanitară ce trebuie respectate în campania electorală, pentru reducerea riscului răspândirii noului tip de coronavirus.
Noile reglementări prevăd, între altele, că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile în care se desfășoară evenimente/ întruniri în cadrul campaniei electorale, indiferent dacă acestea se desfășoară într-un spațiu închis sau în aer liber, precum și cu ocazia interacțiunii, pe stradă sau în cazul acțiunilor din ușă în ușă, între cetățeni și candidați/echipele de campanie electorală ale acestora.
Pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor/întrunirilor în cadrul campaniei electorale, se instituie obligația organizatorilor acestora de a asigura, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare, cu avizul Autorității Electorale Permanente, respectarea următoarelor măsuri: ▪ efectuarea triajului observațional și dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care intră/sosesc în spațiul în care se desfășoară evenimentele/întrunirile; ▪ menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanții la evenimente/întruniri, inclusiv cele desfășurate pe stradă sau din ușă în ușă; ▪ afișarea regulilor de acces și de protecție individuală în locuri vizibile în spațiile în care se desfășoară evenimentele/întrunirile; ▪ limitarea numărului participanților la maximum 20, în cazul evenimentelor/întrunirilor desfășurate în spațiu închis și a duratei acestora la maximum 2 ore; ▪ limitarea numărului participanților la maximum 50, delimitarea prin semne vizibile a perimetrului și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană, în cazul evenimentelor/întrunirilor desfășurate în aer liber; ▪ limitarea numărului persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup la maximum 6, în cazul acțiunilor desfășurate pe stradă; ▪ limitarea numărului persoanelor care compun echipele la maximum 2, în cazul acțiunilor din ușă în ușă; ▪ aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.
Actul normativ poate fi consultat aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile