Expertiza contabilă judiciară – aspecte practice
Numărul 2, 5-11 aprilie 2016 » Agenda CECCAR
Filiala CECCAR Gorj a organizat, în data de 29 martie, o masă rotundă pe tema expertizei contabile judiciare. La întâlnire au participat organele de conducere ale filialei, auditorul de calitate, alături de experţi contabili înscrişi în GEJ, disponibili pentru efectuarea expertizelor contabile judiciare pe anul 2016.
În cadrul întâlnirii s-au pus în discuţie o serie de aspecte problematice cu impact asupra activităţii de expertiză contabilă judiciară și extrajudiciară, cu care experţii contabili se confruntă la întocmirea lucrărilor de expertiză.
Scopul întâlnirii profesionale a fost clarificarea modificărilor aduse de prevederile Codului de procedură civilă, a Standardului Profesional nr. 35, Codului etic național al profesioniștilor contabili. Dezbaterile au vizat prevederile referitoare la obligațiile experților contabili numiți și ale celor desemnați, în vederea efectuării de expertize contabile extrajudiciare, de a fi independenți față de beneficiarii expertizelor sau de părțile interesate în expertiză.
Au fost, de asemenea, dezbătute obligațiile experților contabili privind incompatibilitățile, cazurile de abținere și recuzare prevăzute de noul Cod de procedură civilă, normele de conduită și principiile fundamentale prevăzute în Codul etic, care trebuie riguros respectate de aceștia, precum și consecințele ce decurg din nerespectarea acestor principii. Cu această ocazie, auditorul de calitate al filialei a expus particularitățile privind incompatibilitatea expertului contabil în demersul efectuării expertizelor contabile judiciare și extrajudiciare, ipotezele generale referitoare la integritate, obiectivitate și independența profesionistului contabil, precum și consecințele nerespectării independenței expertului contabil.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile