Exporturile de ceasuri elvețiene, la cel mai ridicat nivel din 2014
Numărul 33-34, 24 aug. - 6 sep. 2022 » Roza vânturilor
Exporturile de ceasuri elvețiene au crescut din nou în iulie, ajungând aproape de un nivel record și înregistrând cea mai ridicată valoare din ultimii opt ani, pe fondul cererii crescute pentru modelele Rolex, Omega și Vacheron Constantin, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres. Luna trecută, exporturile au urcat cu 8,3%, comparativ cu perioada similară din 2021, la 2,2 miliarde de franci elvețieni (2,3 miliarde de dolari), a anunțat Federația industriei ceasurilor elvețiene.
Este cea mai ridicată valoare a exporturilor de ceasuri elvețiene de la performanța record din octombrie 2014.
Cererea pentru ceasuri de lux este în creștere după ce mulți consumatori cu bani au descoperit brandurile elvețiene (de la Rolex la Audemars Piguet și Patek Philippe) în timp ce erau blocați în case în timpul pandemiei.
Exporturile către SUA au crescut cu 13,5% în iulie, comparativ cu perioada similară din 2021. Statele Unite rămân cea mai mare piață pentru exporturile de ceasuri elvețiene, după ce anul trecut au depășit China.
Piața chineză se redresează după restricțiile recente, iar exporturile au urcat cu 18,4%, astfel încât China și-a menținut poziția de a doua mare piață pentru exporturile de ceasuri elvețiene.
Tendința spre ceasuri scumpe persistă, ceasurile de peste 500 de franci elvețieni reprezentând mai mult de o treime din volum și 95% din valoare.
Valoarea exporturilor de ceasuri cu prețuri cuprinse între 200 și 500 de franci elvețieni a scăzut cu 29,2%, continuând tendința din 2020, în timp ce valoarea exporturilor de ceasuri cu prețuri de sub 200 de franci elvețieni a urcat cu 5,3%. Cu excepția Hong Kong-ului, Coreei de Sud și Japoniei, exporturile de ceasuri elvețiene au crescut în iulie cu peste 10% pe principalele piețe din Asia și Europa.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național