Exporturile de grâu ale UE în sezonul 2020/21 au scăzut cu 17%, iar cele de porumb s-au redus la jumătate
Telex » Știri 22 decembrie 2020
Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene şi Marii Britanii în sezonul 2020/21, care a început la 1 iulie, au ajuns la 12,076 milioane tone până la data de 20 decembrie, arată datele publicate de Comisia Europeană, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Este vorba despre o cantitate cu 17% mai mică decât cea de 14,5 milioane tone de grâu exportată în aceeaşi perioadă a anului trecut.
În rândul statelor membre, cei mai mari exportatori de grâu moale, de la începutul sezonului actual şi până în prezent, au fost: Franţa (3,07 milioane tone), Lituania (1,9 milioane tone), Letonia (1,7 milioane tone), Polonia (1,38 milioane tone), Germania (1,35 milioane tone) şi România (1,22 milioane tone).
De asemenea, datele Comisiei Europene mai arată că exporturile de orz ale UE şi Marii Britanii în perioada 1 iulie – 20 decembrie 2020 au fost de 3,58 milioane tone, în scădere cu 8% în ritm anual, în timp ce exporturile de porumb s-au redus la jumătate, minus 56%, până la 938.467 de tone.
În perioada menţionată, România a fost cel mai mare exportator de porumb din UE, cu 588.931 de tone, şi al doilea exportator de orz, cu 728.144 de tone, fiind depăşită doar de Franţa, care a exportat 1,3 milioane tone de orz în perioada 1 iulie – 20 decembrie 2020.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național