Exporturile UE de materii prime reciclabile au crescut anul trecut
Numărul 21, 29 mai - 4 iun. 2024 » Lumea în care trăim
Exporturile de materii prime reciclabile - care includ deșeuri și resturi reciclabile, precum și alte materii prime secundare - din UE către țările din afara blocului comunitar s-au situat anul trecut la 39,3 milioane de tone, arată datele publicate de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. Volumele de export pentru materiile prime reciclabile sunt pe un trend ascendent din 2004, urcând cu 74% (16,7 milioane de tone).
Importurile UE de materii prime reciclabile din țările din afara blocului comunitar s-au situat anul trecut la 39,8 milioane de tone, o scădere de 3,8 milioane de tone comparativ cu 2004 (8,6%).
În 2023, exporturile de metale din UE s-au situat la 21 milioane tone, reprezentând mai mult de jumătate (54%) din totalul exporturilor de deșeuri din blocul comunitar. A doua mare categorie este reprezentată de hârtie și carton (7 milioane de tone sau 18%), urmată de substanțele organice (4,5 milioane de tone sau 11%).
În privința importurilor către UE, cea mai importantă categorie este reprezentată substanțele organice (24,4 milioane de tone), reprezentând 61% din toate importurile de materii prime reciclabile. Metalul este a doua mare categorie, cu 5,4 milioane de tone (14%), și mineralele, cu cinci milioane de tone (13%).
Principalele destinații pentru materiile prime reciclabile exportate de UE în 2023 au fost Turcia (12,2 milioane de tone), India (5,2 milioane de tone), Marea Britanie (3,5 milioane de tone), Egipt (1,7 milioane de tone) și Indonezia (1,5 milioane de tone).
Importurile UE de materii prime reciclabile în 2023 au fost predominant din Brazilia (9,7 milioane de tone), Argentina (4,5 milioane de tone), Marea Britanie (3,5 milioane de tone), Ucraina (2,5 milioane de tone) și Statele Unite (2,5 milioane de tone).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial