Expoziția Comorile Egiptului Antic, la Biblioteca Națională a României
Numărul 11, 27 mar. - 2 apr. 2018 » Roza vânturilor
Până la data de 21 iunie a.c., de luni până duminică, între orele 10-19, pasionații de istorie pot vizita expoziția Comorile Egiptului Antic, deschisă în incinta Bibliotecii Naționale a României. După un turneu internațional de succes, în care a strâns peste un milion de vizitatori, evenimentul de popularizare a științei a ajuns în premieră și la București.
Colecția este formată dintr-un număr impunător de exponate, peste 300, conținând artefacte originale și replici, și a fost pregătită de o echipă de 50 specialiști în domeniu – egiptologi, antropologi, istorici, arhitecți și designeri.
O parte dintre artefactele expuse provine din colecții private, altele fiind capodopere reproduse de experți în cultura antică. „Expoziția Comorile Egiptului Antic promite o incursiune fascinantă atât pentru amatorii de cultură și civilizație antică, cât și pentru cei care, din pură curiozitate, doresc să-și îmbogățească cultura generală. Artefactele sunt expuse în două săli de la parterul Bibliotecii Naționale a României și sunt organizate pe zone tematice: viața cotidiană, arta războiului și a navigării, cele mai însemnate dinastii, spațiu dedicat faraonului Tutankhamon, divinitățile Egiptului Antic, ritualurile mortuare și mumificarea. În diverse locuri din expoziție se găsesc coduri QR care, scanate cu smartphone-ul, dau posibilitatea ascultării unui ghid audio. De asemenea, cei care doresc pot solicita, contra cost, tururi cu ghizi”, se specifică în anunțul organizatorilor.
Detalii suplimentare despre expoziție sunt disponibile pe site-ul Bibliotecii Naționale a României.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național