Expoziția Pinacoteca Bucureștiului. Un proiect interbelic
Numărul 20-21, 16-29 august 2016 » Roza vânturilor
Palatul Șuțu găzduiește expoziția Pinacoteca Bucureștiului. Un proiect interbelic, ce reunește lucrări reprezentative de pictură și sculptură românească.
Expoziția este o retrospectivă dedicată Pinacotecii bucureștene inaugurate în 1933, care cuprinde astăzi în jur de 5.500 de piese de pictură, grafică și sculptură românească și universală.
Pinacoteca bucureșteană, fondată prin strădania unor personalități marcante ale epocii, a devenit, în primii săi ani de existență, esențială în modernizarea culturală a Capitalei, prin eforturile concentrate ale municipalității, colecționarilor și instituțiilor donatoare, printre care Eforia Spitalelor, Clubul Tinerimii, Automobil Clubul Român, alături de Cabinetul Primarului General împreună cu Direcția Mișcării Culturale.
Prin recurs la entitatea inițială a Pinacotecii, expoziția reunește lucrări provenite din donații interbelice, expuse alături de creații reprezentative pentru artiștii români din perioada modernă și contemporană. Astfel, publicul va putea vedea opere de artă universală, dar și pânze românești semnate, printre alții, de Gheorghe Tattarescu, Mișu Popp, Nicolae Grigorescu, Sava Henția, Ion Andreescu, Theodor Pallady, Marius Bunescu, Nicolae Dărăscu, Nicolae Tonitza etc.
Expoziția este deschisă publicului până la 30 august 2017. Programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.
Mai multe detalii sunt disponibile la www.muzeulbucurestiului.ro și pe pagina de Facebook. (O.P.)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice