FAO: Preţurile mondiale la alimente au crescut în februarie
Numărul 9, 12-18 martie 2019 » Lumea în care trăim
Indicele global al preţurilor produselor alimentare a crescut în februarie, comparativ cu luna precedentă, stimulat de o relansare a preţului lactatelor, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), potrivit agenţiei Reuters, citată de Agerpres. FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În februarie, acest indice a avut o valoare de 167,5 puncte, o creştere de 1,7% faţă de ianuarie. În pofida creşterii de luna precedentă, indicele rămâne cu 2,3% sub nivelul înregistrat în februarie 2018.
FAO a subliniat că preţul lactatelor a crescut în februarie cu 5,6% faţă de ianuarie, în urma majorării cererii pentru importurile de lapte praf degresat, lapte praf integral şi brânză. De asemenea, preţul uleiurilor vegetale a crescut cu 1,8% luna trecută, în timp ce preţul la zahăr a urcat cu 1,2%.
În paralel, FAO şi-a înrăutăţit estimările privind producţia mondială de cereale în 2018 la 2,609 miliarde tone, faţă de o prognoză de 2,611 miliarde tone în ianuarie. „Cea mai recentă revizuire se bazează în întregime pe o estimare mai scăzută a producţiei de porumb a SUA şi consolidează declinul anual al producţiei globale de cereale”, se arată în comunicatul FAO.
De asemenea, pe plan mondial, producţia de grâu în 2019 ar urma să ajungă la 757 milioane de tone, cu 4% peste nivelul din 2018, dar sub valoarea record înregistrată în 2017.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile