Festivalul Filmului European, la a XXI-a ediție
Numărul 9, 14-20 martie 2017 » Roza vânturilor
A XXI-a ediție a Festivalului Filmului European se va desfășura în perioada 4-28 mai în mai multe orașe din țară, informează un comunicat al Institutului Cultural Român (ICR). Evenimentul este organizat de ICR, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, cu sprijinul ambasadelor și al centrelor culturale ale țărilor europene, al Muzeului Național al Țăranului Român, al Institutului Francez – Cinema „Elvire Popesco”, al UCIN, sub patronajul EUNIC România.
Potrivit organizatorilor, ediția 2017 a FFE va avea un nou director artistic, o nouă concepție și un nou oraș pentru proiecții. Noul director al FFE este Alex Trăilă, consultant de film cu experiență în organizarea de evenimente dedicate industriei cinematografice (Festivalul de Film de la Sarajevo, TIFF), membru fondator al think-tankului #FEEDback (Film Eastern European Dialogue) dedicat politicii culturale în domeniul cinematografiei din Europa de Est, membru în Consiliul de Administrație al Centrului Național al Cinematografiei. În calitate de director artistic al FFE, va imprima direcția editorială a festivalului și va sprijini ambasadele și institutele culturale în selecția filmelor pentru actuala ediție.
Totodată, ediția 2017 va marca și o schimbare editorială pentru festival. Platforma Agora a FFE (dezbateri cu experți din diverse arii de activitate ale societății) va oferi publicului interesat prilejul să analizeze societatea europeană contemporană, cu alteritățile, aspirațiile, neliniștile și dilemele începutului de secol al XXI-lea, pornind de la temele abordate în producțiile prezentate.
De asemenea, o altă noutate a acestei ediții este includerea pentru prima dată a orașului Gura Humorului pe agenda proiecțiilor FFE. A XXI-a ediție a FFE se va desfășura după următorul calendar: București (4-11 mai), Iași (12-14 mai), Tîrgu Mureș (19-21 mai), Gura Humorului (19-21 mai) și Timișoara (26-28 mai).
Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul ICR și pe site-ul dedicat FFE.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial