Festivalul Internațional de Poezie București
Numărul 8, 17-23 mai 2016 » Roza vânturilor
Zilele acestea, între 18 și 22 mai, în Capitală se desfășoară a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie București, inițiativă culturală a Muzeului Național al Literaturii Române.
Lansată în 2010, manifestarea își propune să reintroducă în spațiul public contemporan conceptul de poezie interactivă și a crescut în amploare, plasând Bucureștiul pe lista capitalelor europene care organizează evenimente prin care se promovează acest gen literar.
Peste 100 de poeți din peste 20 de țări vor fi prezenți la ediția din acest an a festivalului, fiind programate lecturi publice, mese rotunde și dezbateri care vor alterna cu performance-uri și recitaluri de jazz.
Invitații străini sunt nume consacrate în plan internațional, precum Ko Un (Republica Coreea), Yang Lian (China), Marilar Aleixandre (Spania), Vladimir Djurisic (Muntenegru), Amir Or (Israel), cărora li se alătură un număr impresionant de autori români, din toate generațiile.
Recitalurile vor fi susținute de artiști renumiți precum Mircea Tiberian, Nadia Trohin, Anita Petruescu, Ana-Cristina Leonte, Tavi Scurtu, Iordache, Dan Mitrofan.
Festivalul mai aduce publicului dornic să intre în sferele înalte ale poeziei un eveniment special dedicat aniversării Dada, la care participă performeri din 7 țări, DADA 100: poezie sonoră, simultană, experimentală și de avangardă, și a VIII-a ediție a Maratonului de Poezie și Jazz, care marchează Noaptea Europeană a Muzeelor (din 21 mai).
Informații suplimentare cu privire la festival sunt disponibile la fipb.ro. (O.P.)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național