Festivalul Internațional de Statui Vivante, la a VII-a ediție
Numărul 20-21, 30 mai - 12 iunie 2017 » Roza vânturilor
Personalități celebre precum Alfred Nobel, Henry Ford, Thomas Edison, Coco Chanel, Walt Disney sau Alexander Graham Bell vor fi întruchipate în diverse locații din București, cu prilejul celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional de Statui Vivante, ce se desfășoară până la 5 iunie.
Organizat de Teatrul Masca, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural European Sector 6, Primăria Sectorului 5, Muzeul Municipiului București și Arcub, și cofinanțat de UNITER din încasările speciale ale timbrului teatral, evenimentul promovează una dintre cele mai interesante forme de artă stradală – statuia vivantă – și prilejuiește, din 2010, când a avut loc prima ediție a festivalului, întâlnirea dintre publicul autohton și artiști importanți ai teatrului de stradă european.
Festivalul a debutat cu Noaptea statuilor vivante, la Casa Filipescu-Cesianu, marți, 30 mai, și va continua astăzi, 31 mai, cu interpretarea unor personaje celebre din cunoscuta comedie O noapte furtunoasă, de I.L. Caragiale, pusă în scenă în tehnica statuilor vivante de artiști din China. Veta, Zița, Jupân Dumitrache, Spiridon, Chiriac și Rică Venturiano vor fi reprezentați de artiști din statul asiatic astăzi și mâine, 1 iunie, în parcul Humulești din Capitală, alături de Steve Jobs, Albert Enstein, W.A. Mozart, Nikola Tesla, Gustave Eiffel și alte personalități care și-au pus amprenta inconfundabilă în domeniile cărora s-au dedicat.
Statuile vivante vor putea fi admirate și în parcul Crângași, în perioada 2-3 iunie, iar parcul Herăstrău, zona Roata Mare, va găzdui ultimele momente ale festivalului, în zilele de 4, respectiv 5 iunie.
Mai multe informații despre programul acestei ediții sunt disponibile pe site-ul Teatrului Masca, precum și pe pagina de Facebook dedicată evenimentului. Accesul publicului este gratuit.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice