Festivalul Țăndărică Altfel, la a treia ediție
Numărul 8, 7-13 martie 2017 » Roza vânturilor
Zilele acestea, Teatrul Țăndărică din Capitală organizează festivalul Țăndărică Altfel, ce își propune să prezinte publicului tânăr o serie de concepte din lumea contemporană într-un mod inedit. Evenimentul, care se desfășoară până la 31 martie, se află la a treia ediție și cuprinde spectacole dedicate copiilor, ateliere de lucru, prezentări informative și alte activități menite să-i introducă pe micii spectatori în culisele artei teatrale.
Anul acesta, festivalul abordează teme precum Copilăria în siguranță, Prietenul meu, pompierul, Micul salvator, fiind incluse în program întâlniri și sesiuni interactive susținute de specialiști din diverse domenii. Aceștia le vor prezenta copiilor și părinților informații utile pentru dezvoltarea unui comportament rațional și echilibrat. Întâlnirile și sesiunile interactive au loc în fiecare weekend al lunii martie și sunt programate de la ora 11.00, înaintea spectacolului din ziua respectivă.
Totodată, cei mici vor avea ocazia să vadă care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a realiza un spectacol de animație, de la confecționarea costumelor până la pregătirea decorurilor, în cadrul atelierelor Jocuri teatrale și construcție de marionete. Artiștii Teatrului Țăndărică le vor prezenta copiilor tainele creației păpușărești, iar cei mici vor decupa, vor lipi, vor colora, iar în final vor învăța cum se mânuiesc păpușile create, pe care le vor lua acasă. Atelierele de creație sunt programate pe tot parcursul lunii martie.
Mai multe informații despre festival sunt disponibile pe site-ul Teatrului Țăndărică.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național