FGA primește cereri de plată și de deschidere a dosarelor de daună de la clienții și păgubiții Carpatica Asig
Telex » Știri 2 august 2016
Persoanele fizice şi juridice care au de recuperat bani de la Carpatica Asig, fie din daune, fie din contractele în derulare pe care vor să le denunţe, pot depune, din 2 august, o cerere în acest sens la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), se arată într-un comunicat al Fondului. „Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a luat act de publicarea în Monitorul Oficial nr. 586/02.08.2016, a Deciziei ASF nr. 1.498/27.07.2016 privind închiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan de redresare, stabilirea stării de insolvenţă, declanşarea procedurii de faliment şi retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Carpatica Asig S.A. De la această dată, creditorii de asigurări ai societăţii Carpatica Asig S.A. pot solicita FGA plata sumelor cuvenite”, se menţionează în comunicat.
Tot după data publicării deciziei, FGA poate proceda, la cererea posibililor creditori de asigurări ai Carpatica, la deschiderea dosarelor de daună pentru evenimente întâmplate între data publicării deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi cea a denunţării contractelor de asigurare, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului. În plus, sursa citată menţionează că, în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a Deciziei ASF, compania este obligată să predea FGA evidenţa contractelor de asigurare în vigoare la data publicării Deciziei, evidenţa completă a dosarelor de daună şi evidenţele tehnico-operative şi contabile aferente contractelor şi dosarelor.
Fondul menţionează, însă, că nu poate începe plăţile decât după ce instanţa de judecată va stabili, definitiv, falimentul Carpatica Asig, iar acestea nu vor putea depăşi 450.000 de lei pe creditor.
(Sursa: Agerpres)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice