Filiala CECCAR Bacău: în atenție, serviciile financiar-contabile în activitatea IMM-urilor
Numărul 12, 14-20 iunie 2016 » Agenda CECCAR
Filiala CECCAR Bacău, în colaborare cu Patronatul Județean Bacău al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, a organizat, la 7 iunie, la sediul filialei, masa rotundă cu tema Importanța serviciilor financiar-contabile în activitatea IMM-urilor. Au participat atât membri ai filialei, cât și administratori ai societăților comerciale de la nivel local.
În deschidere, președintele filialei, Marcel Bulinschi, a subliniat rolul serviciilor prestate de profesioniștii contabili în cadrul IMM-urilor și în relansarea economică, acestea constituind structura de bază a economiei, declarând: „Rolul IMM-urilor în societatea noastră a devenit din ce în ce mai important datorită creării oportunităților de angajare și rolului important pe care îl joacă în relansarea, bunăstarea și prosperitatea atât pe plan local, cât și în relansarea economică a țării noastre”. De asemenea, s-a reamintit rolul profesionistului contabil în strategia, în imaginea fidelă în informaţii şi raportările financiare, precum şi în dezvoltarea întreprinderii.
Gina Plantos, expert contabil și președintele Patronatului Județean Bacău al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, a declarat că IMM-urile au nevoie de sprijin pentru a se dezvolta, pentru a veni în ajutorul economiei, dat fiind faptul că acestea oferă locuri de muncă în sectorul privat a cărui dezvoltare depinde şi de încrederea în informaţiile şi raportările financiare, adică de calitatea serviciilor prestate de profesioniștii contabili.
Directorul executiv al Filialei CECCAR Bacău, Constantin Păstrăv, le-a reamintit celor prezenți obligația profesioniștilor contabili de a respecta normele de comportament profesional și de lucru, acestea asigurând calitatea serviciilor oferite de membrii Corpului.
În continuarea întâlnirii profesionale au fost dezbătute teme precum importanța informațiilor financiar-contabile, asigurarea unui mediu de afaceri favorabil, recunoașterea rolului patronatelor IMM-urilor în dialogul social la nivel național și local și valorificarea propunerilor lor pentru îmbunătățirea cadrului legislativ. De asemenea, s-a dialogat pe tema îmbunătățirii Codului fiscal și a Codului de procedură fiscală, fiind aduse în discuție, totodată, măsuri pentru flexibilizarea relaţiilor de muncă şi susţinerea ocupării pe piaţa muncii.
Cu această ocazie, Filiala CECCAR Bacău a încheiat un parteneriat cu Patronatul Județean al IMM-urilor Bacău, al cărui obiect îl constituie colaborarea dintre cele două instituții prin realizarea de acțiuni comune pentru IMM-uri.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național