Filiala CECCAR Bacău – vizita unor elevi de la Colegiul Economic „Ion Ghica”
Numărul 9, 24-30 mai 2016 » Agenda CECCAR
Elevi din clasele a IX-a și a X-a ai Colegiului Economic „Ion Ghica” din Bacău, însoțiți de două cadre didactice – prof. Aneta Radu și prof. Vasilica Cartas –, au fost invitații Filialei CECCAR Bacău în 12 mai, cu ocazia unei acțiuni de socializare desfășurate în sala de cursuri „Ion Ionescu de la Brad” a filialei.
Elevii au primit informații despre istoria de 95 de ani a organismului profesional, despre rolul CECCAR, precum și cu privire la renumele de care se bucură pe plan internațional, informații oferite de directorul executiv al filialei, ec. Constantin Păstrăv, și de Florentina Ungureanu – expert contabil și membru în Consiliul filialei Bacău. În prezentarea făcută, directorul filialei a citat din istoricul Nicolae Iorga un adevăr general valabil, conform căruia „învățat se numește cel care învață mereu”, subliniind astfel că membrii CECCAR trebuie să studieze pentru a fi la curent cu toate noutățile fiscale, indispensabile în practică.
Tinerii au primit cu interes informații privind avantajele care decurg din practicarea profesiei contabile, dar și despre pașii ce trebuie parcurși pentru dobândirea calității de contabil autorizat/expert contabil. Totodată, li s-a adus la cunoștință faptul că în exercitarea profesiei contabile trebuie respectate cu strictețe standardele profesionale, astfel încât serviciile oferite să fie de cea mai bună calitate.
De asemenea, viitorii economiști au avut ocazia de a vedea în imagini istoria Corpului, de la înființare, din 1921, și până în zilele noastre.
Întâlnirea a presupus și un dialog între elevi și reprezentanții Filialei CECCAR Bacău despre modul în care profesia își face simțită prezența în economia națională. Moderatorii au răspuns, de asemenea, întrebărilor adresate de elevi, participanți la programul JOBS, care au vizat aspecte privind modalitatea de a manageria o societate, punctele forte ale acesteia, cerințele pieței economice etc.
Vizitatorii au apreciat oportunitatea de a intra în contact cu un organism profesional de renume, prilej cu care și-au putut forma o opinie cu privire la ceea ce reprezintă profesionistul contabil în România.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial