Filiala CECCAR Brăila: Întâlnire cu beneficiarii expertizelor contabile judiciare
Numărul 14-15, 5-18 iulie 2016 » Agenda CECCAR
Filiala CECCAR Brăila a organizat, la 16 iunie, întâlnirea de lucru semestrială cu beneficiarii expertizelor contabile judiciare şi experții contabili membri GEJ. Întrevederea s-a desfășurat în sala de cursuri „N.N. Constantinescu” a filialei și a avut ca obiect analiza şi dezbaterea activităţii de expertiză contabilă cu beneficiarii acestor lucrări pe primul semestru al anului 2016.
În calitate de beneficiari ai expertizelor contabile judiciare au participat Daniela Vicol – vicepreședinte Tribunalul Brăila, Andy Maria Soare – Biroul local de expertize judiciare de pe lângă Tribunalul Brăila, comisar Marinel Enache – Inspectoratul de Poliție Judeţean (IPJ) Brăila, consilier av. Felicia Chirnogeanu – Baroul Avocaţilor Brăila.
Filiala a fost reprezentată de preşedintele Gheorghe Stroe, directorul executiv, Carmen Tamaşi-Klaus, auditorul de calitate Gheorghe Nisipeanu şi experţii contabili membri GEJ incluși în lista pe specializări 2016.
Întâlnirea a fost moderată de preşedintele filialei și a debutat cu prezentarea, de către acesta, a invitaţilor și a activităţilor şi preocupărilor CECCAR în materie de expertiză contabilă judiciară în vederea îmbunătăţirii colaborării şi realizării misiunilor la standarde înalte de calitate.
Pe agenda întâlnirii s-au aflat diverse chestiuni aduse în discuție de experţii contabili membri GEJ cu privire la colaborarea cu instituțiile mai sus menționate, respectiv faptul că primirea cu întârziere a încheierilor de şedinţă are implicaţii asupra respectării primului termen de depunere a raportului de expertiză contabilă; termenul de depunere a raportului de expertiză contabilă să fie stabilit în funcție de data transmiterii încheierii de ședință către expertul contabil desemnat să efectueze lucrarea și în funcție de complexitatea acesteia; obiectivele stabilite să fie clar redactate, astfel încât să nu permită interpretarea lor, și să nu mai cuprindă încadrarea juridică a faptelor de către experții contabili; să nu se mai solicite anexarea la raportul de expertiză contabilă a unor copii ale documentelor deținute de părți; numirea experților contabili în cauzele fiscale.
Toate acestea au fost dezbătute cu reprezentanţii instituțiilor beneficiare ale lucrărilor efectuate de experții contabili judiciari (Tribunalul Brăila, Biroul local de expertize judiciare, IPJ Brăila şi Baroul Avocaţilor), care s-au arătat deschiși la colaborare şi comunicare în vederea soluționării problemelor semnalate de membrii Corpului.
Întrevederea s-a bazat pe dialog și s-a desfășurat într-o atmosferă relaxată, fiind o dovadă în plus că numai prin comunicare și colaborare la nivel instituțional se găsește calea cea mai potrivită de soluționare a problemelor cu care experții contabili judiciari se confruntă uneori în desfășurarea activității.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național