Filiala CECCAR Brăila: masă rotundă pe tema controlului activității agenților economici
Numărul 13, 21 iunie - 4 iulie 2016 » Agenda CECCAR
Filiala Brăila a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a organizat, la 14 iunie, masa rotundă cu tema Controlul agenților economici, la care a participat ec. Iolanda Ilie, șeful Serviciului control fiscal, AJFP Brăila, alături de președintele filialei, ec. Gheorghe Stroe, și directorul executiv, ec. Carmen Tamași-Klaus.
Întâlnirea a avut loc la solicitarea membrilor, confruntați cu diverse situații în misiunile de reprezentare a agenților economici în cazul controalelor fiscale.
S-a discutat despre Formularul 088, efectele antrenate de expirarea contractelor de închiriere a sediilor sociale declarate de agenții economici, condițiile și termenele de reînregistrare/reactivare a agenților economici declarați inactivi în evidența fiscală. De asemenea, au fost dezbătute situațiile apărute în soluționarea cererilor privind rambursările de TVA, relevându-se necesitatea înregistrării cu atenție a informațiilor cuprinse în declarațiile 101, 300, 394, situațiile financiare anuale. Participanții au abordat, totodată, temele obligativității încheierii dosarelor prețurilor de transfer la entitățile cuprinse în legislație și întocmirii documentelor primare în cazul vânzărilor către persoane fizice.
OG nr. 39/2015 privind cazierul fiscal, situații întâlnite în practică în urma controalelor, fapte care afectează înscrierea în cazierul fiscal al operatorilor economici au fost alte subiecte abordate la întâlnire.
Profesioniștii contabili prezenți au propus unele modificări ale prevederilor Codului fiscal, date fiind greutățile întâmpinate la reactivarea operatorilor economici declarați inactivi, precum și posibilitatea preluării formalităților necesare prin intermediul Registrului Comerțului.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național