Filiala CECCAR Brăila: Sesiune de informare destinată microîntreprinderilor privind accesarea fondurilor europene
Numărul 12, 14-20 iunie 2016 » Agenda CECCAR
Filiala CECCAR Brăila a găzduit, la 9 iunie, o sesiune de informare pentru potențialii beneficiari de fonduri europene cu privire la apelul de proiecte lansat în cadrul POR 2014-2020, destinat microîntreprinderilor, în cadrul Axei prioritare 2.1.A – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri. Întâlnirea a fost moderată de directorul executiv al filialei, Carmen Tamași Klaus. Au participat, alături de membri ai filialei, dr. ec. Iuliana Cristina Panaitescu – director al Direcției audit intern ADR SE și formator CECCAR, și Victoria Gheorghe, expert contabil, membru al Comisiei de sprijin pentru membri, constituită la nivel local pe specializarea fonduri europene.
Au fost prezentate, pentru început, condițiile specifice de accesare a fondurilor din cadrul POR 2014-2020, Axa 2.1.A – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, microîntreprinderi – detalii cu privire la axa prioritară, prioritatea de investiții 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, obiective, regiunile în care se pot solicita finanțări, acțiuni sprijinite, indicatori priorități, indicatori de proiect, tipul apelului de proiecte, perioada de depunere a cererilor de finanțare, modalitatea de aplicare în platforma MySMIS, valoarea eligibilă minimă, criterii de eligibilitate pentru solicitanți, procesul de completare a cererii de finanțare, evaluare, selecție și contractare a proiectelor.
Discuțiile au continuat prin prezentarea eligibilității proiectului și a cheltuielilor specifice cuprinse în ghidul solicitantului 2.1.A – microîntreprinderi – tipuri de cheltuieli eligibile, asemănări și deosebiri constatate în decontarea cheltuielilor, studiu comparativ cu perioada precedentă de implementare a fondurilor europene.
De asemenea, au avut loc dezbateri pe baza legislației în domeniul achizițiilor publice – Legea nr. 98/2016 și HG nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice – prezentare generală.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național