Filiala CECCAR București: Vizită de studiu a unor elevi pe profil economic
Numărul 16-17, 19 iulie - 1 august 2016 » Agenda CECCAR
Joi, 14 iulie, Filiala București a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a primit vizita unor elevi de la Colegiul Economic „Costin C. Kiriţescu” şi Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” din Capitală. Acțiunea a fost organizată de filială în colaborare cu instituțiile de învățământ amintite și face parte din strategia Corpului de a atrage tinerii pentru îmbrățișarea unei cariere în domeniul financiar-contabil.
În cursul întâlnirii, președintele CECCAR Bucureşti, lect. univ. dr. Florentin Caloian, și vicepreședintele filialei, Alexandru Paru, au susținut prezentări pe diverse teme, cum ar fi: aspecte generale privind profesia de expert contabil și de contabil autorizat; rolul Corpului în reglementarea și gestionarea profesiei contabile; trasee profesionale pentru tineri în ceea ce privește dezvoltarea unei cariere de expert contabil sau de contabil autorizat; standardele profesionale emise de CECCAR; principalele activități care pot fi prestate de profesioniștii contabili.
Discuțiile au făcut referire și la evoluția Corpului în cei 95 de ani de existență, dezvoltarea și modernizarea organismului profesional după Revoluție, prin eforturile președintelui Marin Toma, și Clubul Tinerilor Experți Contabili, care organizează periodic evenimente de responsabilitate socială, dar și activități culturale, științifice și de networking prin care membrii săi, dar și alte persoane interesate pot să-și dezvolte cunoștințele, aptitudinile și abilitățile necesare pentru a alege o carieră în domeniul economic.
Elevii au avut ocazia să intre în contact direct cu activitatea Corpului, vizitând toate departamentele filialei, și s-au arătat foarte interesați de Muzeul Profesiei Contabile din România, ce redă prin documente și obiecte specifice evoluția uneia dintre cele mai respectabile profesii din lume.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane