Filiala CECCAR Dolj – seminar privind proiectele cu finanțare nerambursabilă
Numărul 14-15, 5-18 iulie 2016 » Agenda CECCAR
Filiala CECCAR Dolj a organizat, la 23 iunie, seminarul cu tema Proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru întreprinderi mici și mijlocii, destinat atât reprezentanților mediului de afaceri local, cât și membrilor filialei care au posibilitatea accesării programelor cu finanțare nerambursabilă în calitate de administratori și/sau acționari ai societăților de expertiză, dar și în calitate de colaboratori și consultanți ai întreprinderilor mici și mijlocii. Rolul seminarului a fost de a mediatiza în rândul membrilor și al mediului de afaceri oportunitățile de finanțare din fonduri nerambursabile.
La întâlnire au participat Alexandru Gherghe – expert Serviciul verificare cereri de plată, Centrul Regional de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit 4 Sud-Vest Craiova, Leontin Brașoveanu – consilier, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Craiova, Cristina Marcu – consilier, Agenția de Dezvoltare Regională S-V Oltenia.
Specialiștii din partea instituțiilor de profil au prezentat condițiile de accesare a programelor cu finanțare nerambursabilă destinate diferiților beneficiari (întreprinderi mici și mijlocii, persoane fizice autorizate, organizații nonprofit etc.) și au răspuns la întrebările adresate de participanți.
În cursul dezbaterilor, directorul executiv al filialei Dolj, Florin Lascu, a subliniat importanța respectării principiilor Codului etic național al profesioniștilor contabili în activitatea pe care aceștia o desfășoară: integritate, obiectivitate, prudență, confidențialitate, comportament profesional ireproșabil.
Membrii filialei au apreciat temele dezbătute la întâlnire, având în vedere actualitatea lor.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național