Filiala CECCAR Ialomița: Ziua Editurii CECCAR în cadrul celei de-a XXV-a ediții a Salonului Anual de Carte
Numărul 29, 18-24 octombrie 2016 » Agenda CECCAR
La Slobozia se desfășoară, în perioada 10 octombrie – 4 noiembrie a.c., a XXV-a ediție a Salonului anual de carte, eveniment organizat de Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița.
Cu această ocazie Filiala CECCAR Ialomița a organizat, la 13 octombrie, Ziua Editurii CECCAR. Astfel a avut loc o masă rotundă cu tema Fiscalitatea pe înțelesul tuturor, la care au participat profesioniști contabili, elevi ai claselor de specialitate din cadrul Liceului „Alexandru Ioan Cuza”, manageri ai compartimentelor financiar-contabile din instituțiile de cultură alături de care au participat, în calitate de invitați, asist. univ. dr. Radu Ciobanu și Camelia Malama, vicepreședinte al Consiliului Superior al CECCAR.
Elevii și-au manifestat interesul pentru diverse aspecte între care impozitarea veniturilor realizate din desfășurarea de activități în calitate de colaboratori pe diverse proiecte, precum și față de probleme ale mediul economic național, amintindu-se aici impactul deselor modificări fiscale asupra economiei, raportarea fiscalității din România la fiscalitatea altor state europene. S-au adus în atenția cunoscătorilor și nu numai cărțile de specialitate ale Editurii CECCAR, invitații având posibilitatea să răsfoiască publicațiile și să descifreze, și cu ajutorul acestora, tainele contabilității.
Evenimentul cultural a înscris de-a lungul timpului prezențe importante din lumea celor care s-au aplecat asupra scrierii unor cărți de specialitate, precum fostul președinte al CECCAR, Marin Toma, care a lansat pentru prima dată în cadrul unui eveniment de carte lucrarea intitulată Drumuri prin memoria profesiei contabile, profesorul universitar dr. Mihai Ristea, un reputat om de știință și un creator al contabilității moderne din România. De asemenea, au participat la asemenea manifestări autori cunoscuți în domeniu precum prof. univ. Corina Graziella Dumitru, lect. univ. Maria Mădălina Gîrbină, lect. univ. dr. Florin Dobre, directorul general al CECCAR, care a prezentat anul trecut o lucrare de referință în domeniul TVA.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național