Filiala CECCAR Prahova: întâlnire dedicată expertizelor contabile judiciare
Numărul 14-15, 5-18 iulie 2016 » Agenda CECCAR
Filiala CECCAR Prahova a organizat, la 28 iunie, o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai beneficiarilor de expertize contabile judiciare și membri ai Grupului Experților Judiciari. Invitați la eveniment au fost Mihai Radu – președintele Tribunalului Prahova, Gabriela Mihai – vicepreședintele Tribunalului Prahova, Aida Stan – vicepreședintele Curții de Apel Ploiești, Vladimir Tulea – specialist financiar DNA Serviciul Teritorial Prahova, Nicolae Balalia – director Curtea de Conturi Ploiești, Sorin Arsenoiu – director adjunct Curtea de Conturi Ploiești.
Pe lângă membrii filialei, la întâlnire a participat și conducerea CECCAR Prahova – Cornel Nițu, președinte, Ion Iancu, director executiv, alături de Florentina Pantazi, auditor de calitate.
Președintele Cornel Nițu a moderat întâlnirea, domnia sa prezentându-le invitaților o parte dintre problemele cu care experții contabili judiciari se confruntă în misiunea de expertiză contabilă, respectiv obiective ce nu țin de competența experților contabili, obiective ce nu pot avea suport în exprimarea opinei, precum și procedura de înlocuire a experților, anularea rapoartelor de expertiză și returnarea onorariilor.
Membrii filialei care au participat la întâlnire au avut ocazia de a-și prezenta problemele identificate pe parcursul desfășurării misiunilor, primind în același timp răspunsuri pertinente din partea invitaților. Problemele ridicate s-au referit la lipsa documentelor de la dosarul cauzei, neprezentarea părților la convocare și transmiterea de adrese către expert să întocmească rapoarte de expertiză etc.
În cursul dezbaterilor, vicepreședintele Curții de Apel Ploiești, Aida Stan, a salutat inițiativa filialei de a organiza o întâlnire între beneficiarii expertizelor contabile și specialiștii care le efectuează și a propus inițierea unui parteneriat între instanțe și CECCAR, la care să participe nu numai reprezentanții instanțelor de judecată, ci și judecătorii de caz.
La finalul întâlnirii, reprezentanții instanțelor de judecată au dat asigurări că problemele prezentate de filială vor fi rezolvate și au pus accentul pe colaborarea bună dintre experții judiciari și instituțiile amintite.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național