Filiala CECCAR Prahova susține dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerilor
Numărul 11, 7-13 iunie 2016 » Agenda CECCAR
Elevi ai unor licee economice din țară și din Republica Moldova au participat, în 26 și 27 mai, la cea de-a VII-a ediție a concursului Romanian Business Challenge și a Târgului Național al Firmelor de Exercițiu, evenimente al căror partener a fost Filiala CECCAR Prahova.
Romanian Business Challenge, o adevărată olimpiadă a tinerilor antreprenori, a avut loc în prima zi la Camera de Comerț și Industrie Prahova. Concursul a reprezentat o oportunitate pentru elevi de a experimenta munca într-o echipă națională. La competiție au luat parte elevi a șase licee, cărora li s-au alăturat studenți ai Universității Petrol Gaze Ploiești.
Târgul Național al Firmelor de Exercițiu s-a desfășurat în zilele de 26 și 27 mai, la Casa de Cultură a Studenților din cadrul UPG Ploiești, la acesta concurând 63 de firme. În urma participării, elevii și-au dezvoltat spiritul antreprenorial și s-au familiarizat cu mecanismele pieței, pentru o mai rapidă integrare pe piața muncii.
La eveniment au participat atât directorul executiv al Filialei CECCAR Prahova, Ion Iancu, cât și președintele acesteia, Cornel Nițu, care au felicitat participanții.
În deschiderea târgului, directorul filialei a menționat că unul dintre comandamentele de bază ale CECCAR este „educația” și prin prisma acestui aspect CECCAR este alături de instituțiile care organizează acțiuni ce vin în sprijinul dezvoltării profesionale a tinerilor. În continuare, domnia sa a vizitat standurile firmelor de exercițiu, adresând întrebări concurenților despre activitatea lor, la evaluarea performanțelor acestora participând și un salariat al filialei, expert contabil.
Filiala CECCAR Prahova a acordat premii, constând în publicații de specialitate ale Corpului, echipelor care au ocupat primele trei locuri la concursul Romanian Business Challenge.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane