Filiala CECCAR Vâlcea: întâlnire de lucru cu participarea Inspectoratului Teritorial de Muncă
Numărul 10, 31 mai - 6 iunie 2016 » Agenda CECCAR
Președintele filialei Vâlcea, ec. Vasile Cocoș, și directorul executiv, ec. Valentina Crînguș, au organizat, în 20 mai, la sediul filialei, o întâlnire de lucru cu reprezentantul ITM de la nivel local, ec. Elena Livia Nicolae – inspector Relații de muncă.
Acțiunea a fost structurată în două părți: informare privind noutățile legislative, actele normative care modifică sau completează legislația muncii și clarificarea diferitelor spețe pe care profesioniștii contabili le întâlnesc în activitatea lor.
Așadar, întâlnirea a avut ca punct de pornire informarea membrilor privind modificarea salariului minim pe economie de la 1 mai 2016, implicit a declarațiilor aferente, și faptul că, începând cu 29 aprilie a.c., ITM pune la dispoziția angajatorilor o versiune actualizată a portalului pentru transmiterea registrului de evidență a salariaților în format electronic, conform prevederilor HG nr. 500/2011, cu modificările și completările ulterioare – Revisal 6.0.5 – care cuprinde: actualizarea nomenclatorului COR; actualizarea nomenclatorului SIRUTA; posibilitatea de a înregistra un salariat apatrid; cetățenia unui salariat se va înregistra la nivel de țară de apartenență; un salariat român se va putea înregistra și cu act de identitate: alt tip de act de identitate românesc; pentru un salariat trebuie precizată țara de domiciliu/reședință; radiere salariat; radiere contract; nomenclator temeiuri de suspendare; nomenclator temeiuri de încetare; prelungire detașare; corecție reactivare; transfer contracte; schimbare loc de muncă; schimbare gestiune registru.
Întâlnirea a continuat cu o dezbatere amplă pentru clarificarea diferitelor spețe din domeniul legislației muncii, la care pot fi întâmpinate dificultăți de interpretare sau aplicare.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice