Finanțare pentru 54 de noi afaceri în Regiunea Centru, prin proiectul Start-up Urban
Numărul 7, 27 feb. - 5 mar. 2018 » Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor
54 de proiecte de afaceri din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor fi finanțate prin granturi, în cuantum maxim de 39.000 de euro fiecare, prin intermediul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în județele Regiunii Centru.
Proiectul Start-up Urban a fost lansat oficial zilele trecute de Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM (lider de consorțiu), Municipiul Alba Iulia, SC EDUKADO SRL și Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor – APRSC (parteneri). „Proiectul Start-up Urban urmărește dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Centru prin promovarea culturii antreprenoriale, pregătirea antreprenorială a peste 300 persoane care doresc să se înscrie în proiect (deci, potențiali întreprinzători), selectarea și sprijinirea înființării a 54 de afaceri cu profil non-agricol în mediul urban și crearea a minimum 108 locuri de muncă, cel puțin câte două în fiecare afacere”, se subliniază într-un comunicat al FNTM. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.
Cursurile gratuite de formare antreprenorială acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări, programele e-Learning de antreprenoriat și management, sprijinul experților județeni, conferințele de informare și promovare în cele șase județe din Regiunea Centru vor pregăti Concursul de planuri de afaceri care se va desfășura în perioada august-noiembrie 2018. Acțiuni de consultanță-mentorat vor sprijini înființarea și lansarea în 2019 a noilor afaceri, implementarea planurilor de afaceri selectate fiind ulterior asistată și monitorizată în cadrul proiectului Start-up Urban și în anul 2020.
Data limită a înscrierii în proiect este 21 aprilie 2018. Cei interesați pot găsi detalii pe site-ul proiectului.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial