Finanțări de 70.000 de lei pentru proiecte din domeniul cultural, lansate de Primăria Capitalei
Telex » Știri 19 mai 2022
Primăria Capitalei a anunțat lansarea programului de finanțare nerambursabilă București afectiv 2022, prin care proiecte culturale pot primi sume de până la 70.000 de lei. Potrivit unui comunicat al PMB, citat de Mediafax, programul de finanțare „București afectiv” își propune să finanțeze proiecte care creează contexte de întâlnire și reflecție, prin diferite forme artistice, pentru locuitorii Bucureștiului și care reimaginează orașul într-un mod mai prietenos și mai deschis pentru oameni.
Programul se adresează tuturor domeniilor culturale – artele spectacolului (teatru, dans, muzică), arte vizuale (care includ, dar nu se limitează la: film, pictură, sculptură, grafică, arte decorative, instalații, colaj, artă textilă, design, proiecte curatoriale, fotografie, street art), educație culturală și artă comunitară, patrimoniu material și patrimoniu imaterial (intervenție culturală urbană, arhitectură), multimedia, artă și tehnologie (Noile media, Artă digitală) și proiecte interdisciplinare și colaborative.
ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București așteaptă de la operatorii culturali din București programe, proiecte și acțiuni care să genereze o reconectare a locuitorilor la orașul în care trăiesc prin cultură.
Principalele obiective ale Programului cultural „București afectiv” sunt stimularea implicării active a locuitorilor orașului în proiectele artistice, încurajarea de proiecte care valorifică patrimoniul material / imaterial al orașului sau care creează o legătură emoțională cu locuri și spații din București, descentralizarea ofertei culturale și încurajarea unor inițiative la nivelul cartierelor sau diferitelor comunități din București, dezvoltarea componentei de educație culturală pentru copii, dar și pentru adulți, care să contribuie la creșterea calității cererii în domeniul culturii la nivelul Bucureștiului, activarea spațiului public prin forme artistice diverse și creșterea accesibilității culturii pentru toate categoriile de public.
Finanțarea nerambursabilă va putea fi solicitată de persoane fizice autorizate, asociații, fundații, instituții publice care nu sunt subordonate Primăriei Capitalei, societăți comerciale care derulează activități culturale sau educaționale și care au sediul în București. Bugetul disponibil este de 3,01 milioane lei.
„Pentru atingerea obiectivelor din acest an, programul «București afectiv» acordă prioritate proiectelor culturale din domeniile Educație culturală și artă comunitară, Patrimoniu material și patrimoniu imaterial, Proiecte interdisciplinare și colaborative. Solicitanții vor putea beneficia de un plafon maxim de finanțare de 70.000 de lei pe proiect”, a transmis primăria.
Vor fi acordate finanțări nerambursabile pentru oferte culturale ce se vor desfășura exclusiv în București, în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanțare și data de 15 noiembrie 2022. Proiectele pot fi înscrise până la data de 16 iunie 2022, ora 17.00, pe platforma electronica dedicată. Pe 1 iulie vor fi publicate rezultatele evaluării eligibilității și a conformității administrative, iar anunțarea rezultatelor finale este programată pentru data de 9 august. Contractele de finanțare vor fi încheiate în perioada 17-30 august 2022.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile