Florin Cîțu: Pachetul legislativ pentru implementarea proiectului România Educată, elaborat până la 1 octombrie
Telex » Știri 14 iulie 2021
Pachetul legislativ pentru implementarea proiectului România Educată va fi elaborat până în 1 octombrie, iar consultările cu partenerii sociali vor avea loc în octombrie și noiembrie, a anunțat astăzi premierul Florin Cîțu, citat de Mediafax. Premierul a menționat, în ședința de Guvern, o parte dintre obiectivele proiectului: „Scăderea ratei de părăsire timpurie a școlii, reducerea cu minimum 50% a prezenței ratei de analfabetism funcțional, astfel încât la orizonul anului 2023 să ajungă la cel mult 20%, până în 2030 toți profesorii să aibă competențe digitale de bază și cel puțin 85% dintre elevi”.
Prim-ministrul a declarat că proiectul România Educată este inclus și în PNRR, unde beneficiază de o sumă de 3,6 miliarde de euro, iar prin alte fonduri europene Guvernul va finanța cu 400 de milioane de euro renovarea unităților de învățământ preuniversitar de stat și construcția de școli și creșe.
Premierul a anunțat programul de implementare a acestui proiect. „După aprobarea acestui memorandum vom trece la următoarele etape: constituirea unui grup de lucru interministerial, coordonat de premier, care va elabora rapoarte trimestriale de monitorizare a implementării proiectului România Educată - termen 1 august 2021, adoptarea unei hotărâri de guvern privind aprobarea planului de acțiune cu termene și responsabilități pentru implementare - termen 10 septembrie 2021, elaborarea pachetului legislativ care să asigure implementarea - termen 1 octombrie 2021, organizarea de de consultări cu partenerii sociali - octombrie-noiembrie 2021 termen de implementare. Ulterior, acest proiect trebuie să fie adoptat cât mai rapid de Parlamentul României”, a mai spus Florin Cîțu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice