Florin Spătaru: Chiar dacă implementarea programului pentru microelectronică s-a desfășurat sub presiunea termenelor strânse, Ministerul Economiei a respectat calendarul Comisiei Europene
Telex » Știri 18 februarie 2022
„Am reușit să finalizăm prima etapă a preselecției de proiecte pentru microelectronică IPCEI-MECT. A fost un efort susținut din partea colegilor din Ministerul Economiei, iar în urma evaluării au fost admise intermediar 9 aplicații pentru potențiali participanți direcți și 37 de aplicații pentru potențiali participanți indirecți”, a anunțat Florin Spătaru, ministrul Economiei, citat într-un comunicat al ministerului de resort.
Perioada de transmitere a aplicațiilor pentru procesul de preselecție la Proiectul Important de Interes Comun European în Microelectronică și Tehnologia Comunicațiilor s-a încheiat la 7 februarie 2022, ora 10:00, fiind înregistrate 10 aplicații pentru potențiali participanți direcți și 38 de aplicații pentru potențiali participanți indirecți. „În urma evaluării și procesării răspunsurilor la solicitările de clarificare, echipa din cadrul Ministerului Economiei a reușit să analizeze aplicațiile, astfel încât să fie respectate termenele stabilite de calendarul impus de Comisia Europeană”, se menționează în comunicat.
Astfel, în cadrul procesului de evaluare a aplicațiilor înregistrate, a fost finalizată Etapa I, de verificare a conformității administrative și a eligibilității potențialilor participanți direcți și indirecți și a proiectului, iar rezultatele au fost comunicate fiecărui participant. Au fost admise intermediar 9 aplicații pentru potențiali participanți direcți și 37 de aplicații pentru potențiali participanți indirecți. Etapa următoare constă în evaluarea tehnică și financiară pentru cele 9 aplicații admise pentru potențialii participanți direcți și rezultatul final atât pentru potențialii participanți direcți, cât și indirecți.
Ministerul Economiei derulează procesul de preselecție conform graficului stabilit. La 25 februarie a.c. va fi transmisă notificarea Comisiei Europene cu privire la potențialii participanți admiși în urma procesului de preselecție.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile