Florin Spătaru: Competitivitatea companiilor trebuie să fie obiectivul principal al UE atunci când intervenim legislativ în sectorul privat
Telex » Știri 5 decembrie 2022
Ministrul Economiei, Florin Spătaru a susținut zilele trecute, la Bruxelles, poziția României în raport cu mai multe acte legislative care vizează industria și piața internă la nivel european precum Directiva pentru sustenabilitate și guvernanța corporativă, Directiva pentru consolidarea rolului consumatorilor în vederea tranziției verzi printr-o mai bună protecție împotriva practicilor neloiale și o mai bună informare și Actul privind Cipurile, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, citat de Agerpres. Una dintre cele mai importante dezbateri care au avut loc la Consiliul formal COMPET a vizat abordarea generală a Directivei privind sustenabilitatea și guvernanța corporativă.
"România sprijină obiectivul directivei bazat pe Principiile directoare ale ONU privind desfășurarea activităților comerciale precum și pe Ghidul OCDE privind conduita responsabilă în afaceri și orientările sectoriale. România acordă o atenție deosebită echilibrului dintre necesitatea de a nu împovăra companiile UE, fără a pierde din vedere nivelul necesar de ambiție. Efectul unei propuneri neancorate în realitatea imediată și în cea previzionată pe termen mediu prezintă riscul unui rezultat invers proporțional cu obiectivul directivei", a afirmat Florin Spătaru.
Actul privind Cipurile (European Chips Act) a fost, de asemenea, unul dintre documentele vizate în timpul discuțiilor Consiliului Economic de la Bruxelles.
"Pentru România este deosebit de importantă asigurarea unui cadru adecvat care să stimuleze investițiile, atât publice, dar mai ales private, în producția de semiconductori și considerăm că această inițiativă legislativă reprezintă o oportunitate de a dezvolta industria semiconductorilor. Atragerea de investiții, în capacități noi de producție, în parteneriat cu producători europeni interesați, reprezintă o direcție prioritară pentru țara noastră", a spus ministrul Economiei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial