Florin Spătaru: Pentru a avea o economie competitivă, România trebuie să investească mai mult în cercetare și dezvoltare, și nu doar în producție
Telex » Știri 6 mai 2022
Analiza modului în care economia națională poate să atingă obiectivul dublu de creștere și incluziune instituit de UE și soluțiile pe care sectorul public și cel privat le oferă pentru atingerea acestui deziderat, într-un context de risc și incertitudine în creștere pe piețele globale, au reprezentat temele unui workshop privind riscurile globale și sustenabilitatea în economia românească organizat de Ministerul Economiei și Institutul Aspen România. Atelierul s-a desfășurat sub egida Aspen New Economy & Society și Aspen Energy & Sustainability Programs și a avut loc la sediul Ministerului Economiei, partener al evenimentului. „Aș vrea să felicit Institutul Aspen pentru inițiativa de a pune în dezbatere un subiect care este vital în contextul geopolitic actual și anume, modalitatea în care economia românească poate să devină competitivă și sustenabilă, aceasta fiind și principala mea preocupare ca ministru al economiei. Din perspectiva mea, accentul trebuie pus pe cercetare și dezvoltare. România are șansa să își crească competitivitatea economică prin accelerarea digitalizării și convergența spre o economie bazată pe tehnologie”, a declarat Florin Spătaru, ministrul economiei, în cadrul workshop-ului Global Risks and Competitive Sustainability in the Romanian Economy.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, participanții au încercat să răspundă la întrebări cheie referitoare la noua paradigmă de sustenabilitate și tranziția la noul model economic, incertitudinile actuale de pe piețele globale și perturbările în lanțurile de aprovizionare. De asemenea, a fost analizat modul în care statele membre ar trebui să facă față oportunităților și provocărilor prezentate de noile obiective ale Comisiei Europene în domeniul dezvoltării durabile și care sunt strategiile, investițiile și reformele pe care țara noastră trebuie să le implementeze pentru a se dezvolta în cadrul de „sustenabilitate competitivă”.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial