Florin Spătaru: Schema de ajutor de stat pentru materiale de construcție ar putea fi implementată la începutul anului viitor
Telex » Știri 1 martie 2023
Schema de ajutor de stat pentru materiale de construcție ar putea fi implementată la începutul anului viitor, a anunțat ministrul Economiei, Florin Spătaru, menționând că scopul acesteia este de a asigura necesarul de materiale pentru investițiile din România, în perioada următoare, informează Agerpres. "Am făcut o propunere de introducere a unei scheme de ajutor de stat pentru materiale de construcție, pentru a putea să asigurăm necesarul de materiale pentru investițiile din România, în perioada următoare. (...) Aceste companii ar putea să primească, printr-o astfel de schemă de ajutor de stat, finanțare pentru investiții, pentru a-și dezvolta capacitatea de producție. Cred că o astfel de schemă ar putea fi implementată la începutul anului viitor", a menționat Florin Spătaru, în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit ministrului, dacă aceste companii vor face investiții, își vor crește gradul de eficiență și, într-o piață liberă, "vor putea să vină cu prețuri competitive".
"Trebuie să ținem cont că facem parte dintr-o piață unică europeană, iar aceste prețuri sunt generate în baza cererii și ofertei. Această schemă de ajutor de stat pentru materiale de construcție e o propunere pe care o avem - și se va regăsi în programul de guvernare. Noi suntem pregătiți, avem toate datele necesare, am putea să implementăm și să notificăm cât mai repede un astfel de instrument. E o propunere care va fi discutată în cadrul coaliției, urmând ca după aceea să se ia o decizie. Pe de altă parte, discutăm inclusiv la nivelul Uniunii Europene de flexibilizarea implementării schemelor de ajutor de stat la nivelul statelor membre", a mai spus Florin Spătaru.
El a precizat că este o discuție care a fost inițiată în urmă cu o lună și speră că se va finaliza cât mai repede.
Ministrul Economiei a susținut că o astfel de schemă de ajutor de stat va duce la diminuarea dependenței economiei românești de materiale care ar putea fi importate.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial