Florin Spătaru: Trebuie să vedem care sunt provocările industriei HoReCa în viitor, pentru a asigura sustenabilitatea acestui sector
Telex » Știri 8 decembrie 2021
Industria HoReCa este un element extrem de important pentru dezvoltarea economiei românești, dar va trebui să vedem care sunt provocările sale în viitor, pentru a putea asigura sustenabilitatea și reziliența acestui sector, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, la o conferință de presă, informează Agerpres. Ministrul a participat la Craiova, alături de ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Levente Vass, și primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, la o întâlnire cu reprezentanții Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR). „A fost o discuție foarte interesantă despre provocările și despre dificultățile cu care industria HoReCa se confruntă. Am menționat faptul că pe site-ul Ministerului Economiei a fost publicată lista companiilor care beneficiază de sprijin, acei 20%, dar, de asemenea, am menționat faptul că va trebui să ne uităm în viitor, va trebui să vedem care sunt provocările industriei HoReCa în viitor, cum va trebui să ne organizăm din punct de vedere al politicilor de competitivitate, astfel încât să putem să asigurăm sustenabilitatea și reziliența acestei industrii. Consider că industria HoReCa face parte din angrenajul economiei și e un element extrem de important pentru dezvoltarea economiei românești”, a spus Florin Spătaru.
Întrebat despre stadiul în care se află proiectul privind impozitarea bacșișului și când va putea fi pus în practică, ministrul Economiei a subliniat că această propunere a fost făcută în cadrul discuțiilor, iar subiectul va fi reluat. „Vom relua acest subiect și vom vedea în ce stadiu suntem și cum ar putea fi aplicat”, a punctat Florin Spătaru.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile