Florinela Georgescu (ANM): Iarna viitoare va fi una normală, cu posibile episoade de viscol și ger
Telex » Știri 26 noiembrie 2020
Iarna 2020-2021 va fi una normală, adică nu neapărat uşoară, cu posibile episoade de ninsori puternice, viscol şi ger, care nu lipsesc din nicio iarnă, a afirmat Florinela Georgescu, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). „Până acum, în ultimele săptămâni, regimul de vreme a fost specific pentru sfârşitul de toamnă, astfel că ne putem aştepta ca cel puţin până la sfârşitul anului să evoluăm într-un regim normal. Repet ceea ce spun mereu: o iarnă normală în România nu este neapărat o iarnă uşoară, pentru că pot apărea episoade cu fenomene severe de viscol şi ger, care nu lipsesc din nicio iarnă, dar acestea pot fi prognozate doar cu o săptămână, maximum 10 zile în avans”, a spus, într-o conferinţă online, Florinela Georgescu, citată de Agerpres. Ea a adăugat că în minivacanţa de Sfântul Andrei şi de 1 Decembrie există posibilitatea să fie precipitaţii mixte atât la munte, cât şi în zonele joase.
„În minivacanţa de 1 Decembrie, de vineri, vremea se va schimba de la acest aspect plăcut şi este posibil să avem un episod cu precipitaţii mixte. La munte, de acum încolo, orice episod de precipitaţii înseamnă precipitaţii mixte şi nu este exclus ca şi în zonele joase precipitaţiile să fie mixte”, a arătat reprezentanta ANM.
De asemenea, de Sărbători s-ar putea să fie zăpadă la munte, a mai spus Georgescu. „Ne aşteptăm ca luna decembrie să evoluăm într-un regim apropiat de normal, ceea ce înseamnă că există posibilitatea ca la munte să se depună un strat de zăpadă suficient de persistent ca să îl avem de Sărbători. E greu de estimat grosimea, dacă va fi unul care să favorizeze sporturile de iarnă”, a subliniat directorul ANM.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național