FMI: Perspectivele economiei mondiale nu sunt atât de sumbre pe cât se preconiza în iunie
Telex » Știri 28 septembrie 2020
Perspectivele economiei mondiale nu sunt atât de sumbre pe cât se preconiza în urmă cu trei luni, a declarat purtătorul de cuvânt al Fondului Monetar Internaţional, Gerry Rice, lăsând să se înţeleagă că organizaţia îşi va îmbunătăţi estimările luna viitoare, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Gerry Rice nu a oferit noi cifre, dar a subliniat că cele mai recente date statistice din China şi mai multe economii avansate sunt peste aşteptări. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al FMI a avertizat că, la nivel global, orizontul rămâne unul dificil ca urmare a pandemiei de coronavirus şi a impactului său asupra mai multor sectoare economice.
„Indicatorii economici recenţi sugerează că perspectivele ar putea fi mai puţin sumbre decât în momentul în care am publicat World Economic Outlook din 24 iunie, iar unele părţi ale economiei mondiale încep să depăşească momentul critic”, a declarat Gerry Rice într-o conferinţă de presă. În plus, există semne că schimburile comerciale mondiale încep să îşi revină încet după izolarea extinsă introdusă pentru a limita răspândirea virusului, a spus Rice.
„Însă vreau să sublinieze că nu suntem încă în afara pericolului, iar perspectivele rămân foarte dificile, în special pentru multe pieţe emergente şi ţări în curs de dezvoltare, altele decât China”, a spus purtătorul de cuvânt al FMI, subliniind faptul că multe dintre aceste ţări se confruntă în continuare cu o cerere internă slabă, scăderea cererii la export, diminuarea remitenţelor şi a veniturilor din turism.
Fondul Monetar Internaţional a prognozat în luna iunie că Produsul Intern Brut global va înregistra o contracţie de 4,9% în acest an, revizuindu-şi în jos estimările din luna aprilie, când miza pe o contracţie de doar 3%. Instituţia urmează să publice noile estimări la 13 octombrie.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile