FMI va analiza impactul economic al schimbărilor climatice
Telex » Știri 26 ianuarie 2021
Fondul Monetar Internaţional (FMI) consideră schimbările climatice un risc fundamental la adresa stabilităţii economice şi financiare, a afirmat directorul general al instituţiei, Kristalina Georgieva, prezentând planurile Fondului de a sprijini investiţiile în tehnologiile verzi, care vor stimula creşterea economiei mondiale, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Economia mondială ar putea creşte cu 0,7% în următorii 15 ani şi ar putea fi create milioane de locuri de muncă dacă urcă semnificativ preţul carbonului şi sunt extinse investiţiile în infrastructura verde, a declarat oficialul FMI, la summitul dedicat adaptării la schimbările climatice.
„Vedem schimbările climatice ca un risc fundamental la adresa stabilităţii economice şi financiare şi vedem acţiunile de protejare a mediului ca pe o oportunitate de a redresa creşterea economică, în special în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), şi de a genera noi locuri de muncă”. FMI adoptă măsuri în patru sectoare pentru a accelera tranziţia la economia rezistentă la schimbările climatice, cu emisii scăzute de dioxid de carbon, a explicat Georgieva.
FMI va lansa anul acesta noul „Tablou de bord dedicat schimbărilor climatice” pentru a urmări impactul economic al riscurilor climatice şi măsurile necesare pentru atenuarea lor. „Rezistenţa la schimbările climatice este o prioritate urgentă. De aceea, o plasăm în centrul a ceea ce facem anul acesta şi în următorii ani”, a afirmat directorul general al FMI.
Oficialul a adăugat că Fondul va integra factorii climatici în evaluările anuale economice ale statelor, concentrându-se pe adaptarea ţărilor extrem de vulnerabile şi pe preţul carbonului în evaluarea emiţătorilor mari.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile