Fondul de Garantare a Asiguraților a făcut plăți de 434,3 milioane lei în primele șapte luni
Telex » Știri 3 august 2023
Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a făcut plăți de 434,3 milioane lei în primele șapte luni, plățile efectuate pentru Euroins SA ridicându-se la 27,2 milioane lei, potrivit unui comunicat citat de Agerpres. Conform aceleiași surse, 46.617 cereri de plată a achitat FGA în primele șapte luni. Plățile au fost efectuate pentru societățile de asigurări aflate în faliment. Astfel, FGA a achitat: 38.426 cereri de plată în sumă de circa 380,3 milioane lei pentru creditorii de asigurări ai Societății City Insurance SA, 268 cereri de plată în sumă de circa 7,8 milioane lei pentru creditorii de asigurări ai Societății Astra SA, 326 cereri de plată în sumă de circa 18 milioane lei pentru creditorii de asigurări ai Societății Carpatica Asig SA și 6 cereri de plată în sumă de circa 957.000 lei pentru creditorii de asigurări ai Societății Certasig SA.
Pentru Euroins SA, societate în cazul căreia plățile au început la data de 17 mai 2023, au fost achitate 7.591 cereri de plată până la 31 iulie 2023, plățile efectuate însumând circa 27,2 milioane lei. Un număr de 109.577 cereri de plată au fost înregistrate pentru Euroins SA, la 31 iulie 2023.
Din totalul cererilor înregistrate pentru Societatea Euroins SA, mai mult de jumate reprezintă solicitări de despăgubiri pentru dosare de daună, respectiv: 65.314 cereri de plată privind acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor-Anexa 10, 44.263 Cereri de restituire primă-Anexa 9.
"Menționăm că termenul-limită de depunere a cererilor de plată nu curge la acest moment, creditorii de asigurare ai societății Euroins SA au posibilitatea de a depune cereri de plată în continuare, prin intermediul Portalului FGA, special creat. Reamintim faptul că, din 27 Iulie 2023, FGA a inițiat procesul de schimbare a interfeței web precum și a modului de primire a documentelor", se precizează în comunicat.
Conform sursei citate, modificările vizează introducerea unei noi aplicații web, cu scopul de a face mai sigură primirea documentelor și de a îmbunătăți comunicarea cu creditorii de asigurări ai societăților de asigurări aflate în insolvență/faliment, precum și pentru soluționarea ulterioară a cererilor de plată sau a altor tipuri de solicitări (petiții, reclamații etc.).
Schimbarea interfeței web permite înregistrarea rapidă a documentelor transmise corespunzător (cereri de plată, deschidere dosar daună, petiții etc), astfel încât petenții vor putea primi numărul de înregistrare pentru documentația depusă, imediat după finalizarea formalităților de depunere.
"Reamintim potențialilor creditori de asigurare care solicită deschiderea dosarelor de daună la FGA că, pentru primirea despăgubirilor cuvenite, este necesar să depună ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată-Anexa 10", se mai spune în comunicat.
Cererile de plată sunt soluționate în ordinea depunerii acestora de către creditori la FGA, fiind analizate de către direcțiile de specialitate ale Fondului.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale