Fondul European de Investiții acordă peste 170 de milioane de euro pentru IMM-urile și studenții din România
Telex » Știri 4 aprilie 2019
Fondul European de Investiţii (FEI) a semnat patru acorduri de finanţare în România, prin care ţara noastră va beneficia de fonduri de peste 170 de milioane de euro pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi pentru a credita studenţii care vor să-şi continue cursurile în străinătate, informează Agerpres.
Astfel, FEI şi instituţia financiară nebancară FINS au semnat primul acord de garantare Erasmus+ din România, în valoare de 4,5 milioane de euro, care va permite FINS să crediteze studenţii care vor să continue studiile la master în străinătate. Astfel, aproximativ 450 de studenţi vor beneficia de credite în condiţii favorabile pentru a studia în altă ţară din UE, precum şi în Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia şi Turcia.
Totodată, FEI a semnat acorduri COSME cu CEC Bank (25 de milioane de euro), Deutsche Leasing România IFN (80 de milioane de euro) şi Libra Internet Bank (65 milioane de euro), care vor facilita accesul la credite şi finanţări de leasing pentru aproape 3.000 de IMM-uri.
„Pentru prima dată în România, FEI va sprijini accesul la finanţare pentru 450 de studenţi care vor putea obţine credite pentru costul studiilor, sporind astfel posibilitatea de instruire pentru o gamă mai largă de studenţi. De asemenea, prin noile noastre acorduri COSME, vom îmbunătăţi condiţiile de finanţare pentru 3.000 de IMM-uri. Astfel, se va îmbunătăţi competitivitatea unui segment important al economiei româneşti, care constituie motorul creşterii economice, creării de locuri de muncă şi al inovării”, a afirmat Roger Havenith, directorul general adjunct al FEI, cu ocazia ceremoniei de semnare a acordurilor.
FEI face parte din Grupul Băncii Europene de Investiţii, iar principala sa misiune este să sprijine IMM-urile din Europa prin facilitarea accesului acestora la finanţare.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice