FMI: Costul pandemiei ar putea depăși 12.500 miliarde de dolari până în 2024
Numărul 3, 26 ian. - 1 feb. 2022 » Lumea în care trăim
Fondul Monetar Internațional (FMI) crede că va revizui în creștere estimarea conform căreia pandemia de COVID-19 va costa economia globală 12.500 miliarde de dolari până în 2024, a avertizat directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Perturbările din lanțurile de aprovizionare, inflația și înăsprirea politicii monetare „vor arunca peste tot apă rece asupra redresării”, a declarat Georgieva la un eveniment găzduit de Financial Times.
Diferențele semnificative dintre ratele de vaccinare și adâncirea discrepanțelor între săraci și bogați, cauzate de pandemie, alături de pierderile suferite în procesul de învățare și sporirea impactului de gen vor provoca mai multe proteste, tensiuni și insecuritate, a apreciat oficialul FMI.
Zilele trecute, Kristalina Georgieva avertiza că majorarea ratelor dobânzii, menită să combată inflația, ar putea exacerba divergențele „periculoase și extinse” referitoare la evoluțiile economice ale țărilor dezvoltate și în curs de dezvoltare.
Inflația nu este un fenomen universal, ci o problemă într-o serie de țări și în special în Statele Unite, a explicat oficialul FMI.
Rezerva Federală a SUA și alte bănci centrale știu cum să gestioneze inflația, dar ar putea fi un act delicat de echilibrare, iar „efectele negative asupra piețelor emergente ar putea pune paie pe foc divergențelor”, a declarat șefa FMI.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane